נהוג לומר כי הזמן המתאים ביותר לצריכת חלבונים על מנת לתמוך בבניית השריר בגוף המתאמן, מה שמכונה בשפה המקצועית window of anabolic opportunity (חלון ההזמנויות לבנייה), הוא לאחר אימון הכושר. בחלון זמן זה, תהליך בניית
חלבוני השריר הוא מהיר ביותר. יחד עם זאת, מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מציינים כי תהליך בניית השריר נשאר גבוה אף 2 יממות לאחר האימון. כלומר, גם אם צרכנו חלבון לאחר שהכנו מתכוני בריאות לבשר, עוף ודגים הוא ייועד על ידי הגוף לבניית מסת השריר.
כך או כך, מומלץ להיוועץ במאמן כושר אישי או בדיאטנ/ית כדי להבין כמה חלבון על גופכם לצרוך.
מתכוני בריאות לבשר עוף ודגים הם בעלי חשיבות רבה לגוף המתאמן.
אכילת בשר רזה, למשל, מספקת לגוף המתאמן חלבון איכותי עם כמות גבוהה של חומצות אמינו. בנוסף מכיל הבשר גם מינרלים חשובים דוגמת ברזל, אבץ, ויטמינים מקבוצה B המסייעים לגוף לתפקד בזמן האימון.
חזה עוף גם הוא נחשב למזון עשיר מאוד בחלבון- מנה אחת של חזה עוף מכילה בממוצע כ-25 גרם חלבון. את חזה העוף מומלץ להכין לא בטיגון, אלא בתנור או בצליה/אידוי. גם בדגים יש כמות נכבדת של חלבון- מנה אחת של טונה, למשל, מכילה כ-20 גרם חלבון בממוצע, ובנוסף גם כמות גדולה של חומצות שומן אומגה 2, ויטמינים מקבוצות A ו-B. כל אלו מסייעות למתאמנים לשמור על בריאות השריר. דג סלמון למשל, שנחשב לאחד הדגים הבריאים והמזינים ביותר, מכיל כ-17 גרם חלבון לכל מנה, לצד חומצות שומן בריאות מסוג אומגה 3.
ספורטאים רבים לא מודעים לכך שהחלבון בגוף משמש לאנרגיה, בדיוק כמו הפחמימות. בימים בהם מתקיימים אימונים מאומצים, למשל אימוני כוח, בהם מבצעים מאמצים רבים כדי להתמודד עם משקלים שונים, יש להגביר את צריכת החלבון. גם במהלך אימון אירובי, יש צורך לצרוך בין 1.2-1.4 גרם חלבון לק”ג גוף כדי שהגוף יוכל להתמודד עם עצימות האימון.
כמו כן, קיים קשר ישיר בין סוג האימון לבין צריכת החלבון הנדרשת, כך למשל: אימון פילאטיס העובד על חיזוק שרירי הליבה לא ידרוש את אותה כמות חלבון לאחריו כמו אימון אירובי או אימון כוח.
אנו מזמינים אתכם להתחבר בקליק לעולם שלם של כלי עזר לחיים בריאים וספורטיביים, ולבסס שגרת אימונים ותזונה נכונה וטובה עבורכם.
Send this to a friend